loading...
مشاوره حقوقی
مهسا نعمتی بازدید : 17 یکشنبه 26 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

فرزندخواندگی یک رابطه حقوقی است که تحت تأثیر فرزندخواندگی کودک در کودکی توسط همسر یا شخص دیگر قرار می گیرد بدون اینکه والدین فرزندخوانده والدین واقعی کودک باشند.
قانون مدنی ایران قانون و فقه اسلامی را به رسمیت نمی شناسد ، اما از آنجا که فرزندخواندگی ریشه در نیازهای اجتماعی و اقتصادی دارد ، علاوه بر جنبه های معنوی و عاطفی ، ایجاد شده و قانونگذار ایران نیز از قانون حمایت کرد تا آن را قانونی کند. کودکان و نوجوانان بی خانمان و بدسرپرست مدون.
در حال حاضر ، این بنیاد بر اساس نیازهای معنوی خانواده و کودک بدون سرپرست بنا شده است ، بنابراین می توان گفت که فرزندخواندگی پدیده ای نوظهور است که در نتیجه تصویب قانون مربوط به سیستم حقوقی ایران وارد شد. حمایت از کودکان بی سرپرست و تجدید نظر در قانون حمایت از خانواده ای که در سال 1391 تصویب شد و قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست مورد توجه بیشتری قرار گرفت.

پذیرش ایرانیان غیر مسلمان

مسیحیان ، یهودیان ، زرتشتیان و اقلیت های مذهبی فرزندخواندگی را به رسمیت شناخته اند و طبق ماده 63 قانون وضعیت شخصی ایرانیان غیر شیعه در دادگاه های سال 1312 ، فرزندخواندگی قانونی است ، بنابراین بر اساس این قانون ، فرزندخواندگی برای اقلیت های قانونی علاوه بر این ، قانون دین مادر یا پدر خوانده باید رعایت شود ، علاوه بر این که نباید اخلال در نظم عمومی را ایجاد کند.


تأثیرات نظارت بر سرپرست

1- مراقبت و نظارت بر کودک

آموزش و مراقبت از این کودکان مانند کودکان واقعی به عهده سرپرست است و طبق ماده 1169 قانون مدنی ، مراقبت از فرزند خوانده تا هفت سالگی ارجح است.
و اگر آنها از یکدیگر جدا شده باشند ، خواه به دلیل اخراج یا طلاق یا ... .. سوال از اولویت و اولویت سرپرست در نظر گرفته خواهد شد ، یا حتی اگر به دلایل دیگری مانند جنون و نافرمانی ناپدری یا نامادری یا حتی در اگر انحطاط اخلاقی به خطر می افتد ، دادگاه می تواند برای کودک تصمیم بگیرد.

2- مدیریت املاک تصویب شد

مطابق ماده 11 قانون حضانت فرزندان بی سرپرست ، مدیریت اموال وی به عهده پدر یا مادر خوانده است ، مگر اینکه دادگاه خلاف آن تصمیم بگیرد.
نفقه به عهده سرپرست است و برخی معتقدند نفقه فرزند خوانده به عهده هر دو والدین است ، اما مطالعات نشان داده است که نفقه فرزند عمدتاً به عهده پدر است و در صورت عدم توانایی تأمین هزینه نیازهای زن. کالاها و دارایی ها
همانطور که می دانید ، الزام به صدقه یک تعهد دو طرفه است ، اما در مورد فرزندخواندگی ، انفاق یک طرفه مستثنی است و صدقات متقابل برای تأمین نیازهای فرزندان و تأمین منافع آنها تجویز می شود ، و کودک مورد نیاز نیست. به اولیای خود نفقه بپردازد.

نگاه داشتن

اولین اثر فرزندخواندگی حضانت است. قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست در ماده 17 خود مقرر کرده است که وظایف سرپرست در قبال کودک یا نوجوان حمایت از حفظ آموزش و پرورش و عدم احترام است ، درست مانند وظایف فرزندان والدین.
بعلاوه ، اولیای دم در انجام وظایف و مراقبت های خود حقوقی ندارند و عمل آنها بلاعوض و بلاعوض است و هیچ دینی ایجاد نمی کند.

محرمانه بودن

اگرچه حرمت ازدواج بدون واسطه توسط قانون قابل تفسیر نیست ، اما پذیرش ازدواج بین سرپرست و فرزند منجر به بروز مشکلاتی و حتی کودک آزاری می شود که معمولاً پذیرفته نمی شود.
همچنین ، به مفهوم ماده 14 قانون ، که دستور انتقال نام خانوادگی سرپرست به کودک را صادر می کند ، می توان با در نظر گرفتن معرفی کودک به عنوان سرپرست کودک در شناسنامه ، منع این ازدواج را برطرف کرد.

ارث

در مورد موضوع فرزندخواندگی باید روشن شود که به هیچ وجه والدین یا فرزند نمی توانند ارث ببرند و ارث مضاعف در واقع ممنوع است ، بنابراین ارث معتبر نیست. از بین والدین واقعی.
در سیستم حقوقی ایران ، ارث فقط بین والدین واقعی صورت می گیرد و مطابق ماده 861 قانون مدنی ، ارث ، نسب و علت با هم رابطه دارند و کسانی که با نسبتی نسبی با یکدیگر دارند که دارای رابطه خونی مشروع هستند در حالی که کودک خوانده رابطه خونی و رابطه خونی دارد و سرپرستی ندارد.

شرایط عمومی خانواده های متقاضی طبق قوانین ایران:

1- زوجین به ولایت ایرانی علاقه مند هستند و در ایران اقامت دارند.
2 تا 5 سال کامل از تاریخ ازدواج آنها می گذرد و آنها از آن ازدواج فرزندی نداشته اند.
3- اینکه یکی از زوجین حداقل 30 سال سن داشته باشد
4- زوجین به دلیل ارتکاب جرایم عمدی و مخفی نباید محکومیت کیفری موثر داشته باشند.
5- زوجین از صلاحیت اخلاقی برخوردارند.
6- زوجین یا یکی از آنها تمکن مالی دارند.
7- زوجین بیماری عفونی و صعب العلاج ندارند.
8- زوجین نباید به الکل ، مواد مخدر و سایر اعتیادات مضر اعتیاد داشته باشند.
9- هرگاه زوجین از نظر پزشکی توانایی فرزندآوری نداشته باشند ، دادگاه مسئول شرط دو و سه است.
10- در صورتي كه حكم سرپرستي بدون اطلاع سازمان اجتماعي صادر شده باشد ، در صورتي كه صلاحديد طفل اقتضا مي كند ، دادخواست قابل تجديدنظر است.
11- کارشناسان فرزندخواندگی باید تحقیقات لازم را در طول شش ماه آزمایشی زندگی کودک انجام دهند و در صورت عدم تصویب ، ابطال مجازات را به دادگاه اعلام کنند.
12- پس از ارائه حکم سرپرستی ، باید توسط کارشناس ذی صلاح در مورد وضعیت اخلاقی ، فرهنگی و اقتصادی - اقتصادی متقاضی بررسی و تأیید شود.

شرایط کودکان تحت پوشش قانون حمایت از یتیمان:

حبس یک یا همه والدین. عدم کارآیی والدین یا یکی از آنها. وجود شرایط آسیب پذیر کودک در خانواده ، از جمله خشونت شدید جسمی ، عاطفی ، عاطفی یا جنسی. کودک. بیماری های روانی لاعلاج. در خانواده ای که به سلامت و رشد کودک آسیب می رساند. وابستگی در خانواده که سلامت جسمی و روانی کودک را به خطر می اندازد. هر دلیل یا نشانه ای از تعارض نشان دهنده بی کفایتی سرپرست کودک است.

مراحل و مراحل اداری نظارت در ایران:

روند نظارت اجرایی در ستاد سازمان بهزیستی استان و توسط کمیته شاخه خانواده استان که محل برگزاری کمیته فرزندخواندگی است ، انجام می شود. اعضای کمیته شامل مدیر کل حفاظت اجتماعی استان ، دستیار امور اجتماعی ، کارشناس شاخه خانواده ، کارشناس فرزندخواندگی ، مددکاری و وکیل دادگستری استان هستند. وظیفه اصلی کمیته فرزندخواندگی تصمیم گیری در مورد انتخاب بهترین والدین برای فرزندان تحت پوشش از بین متقاضیان و اطمینان از مزایای کودک تحت مراقبت است. کودک بی سرپرست و بی سرپرست باید درخواست حضانت و درخواست حضانت را تهیه و ارائه کند. پرونده های فرزندخواندگی و تصمیم گیری باید به دادگاه ارسال شود.متقاضیان باید درخواست فرزندخواندگی رسمی خود را به همراه درخواست زوجی که می خواهند فرزندی در خانواده میزبان قبول کنند به سازمان رفاه اجتماعی ارائه دهند. درباره امضای دادگاه محل اقامت وی ​​تصمیم بگیرید. پس از ارائه درخواست متقاضیان ، سازمان موظف است حداكثر ظرف مدت 2 ماه از اعلام نظر كارشناسی آن را به دادگاه صالح ارائه دهد و دادگاه مطابق قانون و با در نظر گرفتن نظریه سازمان ، تعهد آزمایشی شش ماهه صادر کنید. قرار ملاقات به دادستان ، متقاضی و سازمان اعلام خواهد شد. بنابراین ، پس از صدور قرار حضانت ، کودک در جریان گزارش به والدین بازگردانده می شود و مراحل رسیدگی به دادگاه اعلام می شود.

تبصره * در طول دوره آزمایشی ، هیچ رابطه حقوقی بین کودک و سرپرستان برقرار نمی شود.

مورد خاتمه فرزندخواندگی:

1- درخواست دادستان 2- درخواست استاد راهنما.

وکیل فرزندخواندگی و سرپرستی:

در مورد حضانت و فرزندخواندگی ، باید از بهترین وکیل و مشاوره حقوقی استفاده شود ، زیرا یک وکیل حرفه ای می تواند به لطف تجربه ای که در این زمینه دارد ، مشتری خود را در کوتاه ترین زمان به نتیجه مطلوب برساند. در صورت نیاز به وکیل ، از طریق راه های ارتباطی با یک وکیل کمیاب تماس بگیرید و از تجربه وی در این زمینه نهایت استفاده را ببرید.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 66
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 16
  • بازدید امروز : 10
  • باردید دیروز : 19
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 10
  • بازدید ماه : 112
  • بازدید سال : 880
  • بازدید کلی : 3,583